Min eksamensbesvarelse i digital markedsføring

Med oppfordring fra våre foreleser, Karl Phillip Lund og Arne Krokan, ønsker jeg å fremlegge min eksamensbesvarelse som vi fikk sensur på forrige fredag.

Skjermbilde 2016-03-02 kl. 13.55.37

Eksamen ble publisert av Arne Krokan, den 15. Januar. Oppgaven var todelt, og skulle skrives på maks 10 sider. Slik så oppgaven ut:

Oppgave 1.

Delingsøkonomien får stadig større oppmerksomhet også i det norske samfunnet. I Bergen er AirBnb største utleier og i New York er det over 20 000 Uber-biler, mot ”bare” 13500 drosjer.

Forklar hvorfor delingsøkonomien vokser så raskt med bakgrunn i begreper som omfattes av ”digital økonomi” og andre forhold du mener påvirker veksten.

Drøft hvilke momenter som taler for og mot delingsøkonomien i Norge.

Oppgave 2

Facebook har startet tjenesten ”instant articles”. Forklar kort hva dette er. Lag en analyse av hvordan denne tjenesten kan påvirke konkurransebildet for norske medier samt utviklingen av norske avisers forretningsmodeller.  I analysen skal du også bruke begreper fra ”den digitale økonomien”.

 

Jeg synes oppgaven ved første blikk virket utrolig spennende. Etterhvert fant jeg ut at den var ganske krevende. Men det er noe av det jeg liker ved å skrive oppgaver som dette. Jeg liker å kunne bryne meg på problemstillinger, spesielt når jeg finner slike temaer interessante. Jeg må innrømme at det var noen tunge dager, spesielt de siste tre dagene, med lite søvn og mat. Jeg lever i en boble når jeg holder på slike oppgaver, og jeg bruker mye tid på å forstå og sette det i en kontekst. Da er det også utrolig gøy å få A på besvarelsen. Enten du er bare er litt nysgjerrig eller spesielt interessert, ta en titt:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *